Lily of the valley

Lily of the valley

Menu

Chocolate Cheescake


Krásny nedeľný večer želám! Verím, že ste mali pohodový víkend. Ja som si ho skrášlila hlavne vďaka vynikajúcemu čokoládovému cheescaku a rozhodla som sa neobísť ani vás. Je to jeden z mojich najobľúbenejších koláčov a hlavne je veľmi rýchly a jednoduchý. Napokon možno si aj vy budúci víkend osladíte ako ja tento. Tak poďme na to! 🙂 

Potrebujeme:
1ks klasických čokoládových bebe keksov 
100g masla
500g jemného tvarohu 
250ml šľahačkovej smotany 
300g čokolády na varenie 
+ na polevu: 140ml šľahačkovej smotany 
                     100g čokolády na varenie 

1.Krok 

Bebe keksy vysypeme do nádoby, dôležité je, aby bola úzka a keksy rozdrvíme sekačom, či ponorným mixérom. Taký malý typ je, keď keksy sekáte dáte okolo celého obvodu nádoby utierku a v strede ostane iba otvor na sekáč, aby sme zabránili odskakovaniu omrviniek do všetkých strán. 

2.Krok 

Maslo roztopíme a vlejeme ho do rozdrvených keksov, pričom vznikne tuhá hmota. 

3.Krok

Pripravíme si okrúhly plech/tortovú formu, do ktorého si vystrihneme papier na pečenie a zmes roztlačíme po celej ploche. 

4.Krok 

Kým nám voda zovrie nalámeme si čokoládu a neskôr ju roztopíme vo vodnom kúpeli. Potom ju necháme vychladiť. 

5.Krok

 Kým nám čokoláda chladne, pripravíme si v miske jemný tvaroh, ktorý zmiešame so šľahačkovou smotanou. Po tom, čo nám čokoláda vychladne prilejeme ju ku zmesi a vymiešame spolu. 

6.Krok 

Rozmiešanú zmes vylejeme na pripravený keksový korpus a vyhladíme. 

7.Krok 

V poslednom kroku si pripravíme polevu tak, že si opäť pripravíme vodný kúpeľ, na ktorom roztopíme čokoládu, no tentokrát aj so šľahačkovou smotanou. Opäť počkáme kým nám vychladne a potrieme ju na koláč. 

Nakoniec sa môže podávať…


4 comments

Anonymný

tak toto určite skúsim! 🙂

Daisy Lily

Určite vyskúšaj! Dnes som ho doniesla do školy a bol zjedený za prestávku. Všetci hmkali a ochkali aké je to dobré! 😀

Anonymný

to je moj uplne najoublebenejsi kolac!!! vyzera skvele a chuti este lepsie

TV Region

odporný koláč vytvorený z najlacnejších surovín, pfuj

Leave a reply